Kocsis Szűcsmesterek - Since 1845

Manapság kézműves szűcsmesternek lenni nagyon ritka hivatás. Ez az én hivatásom, ahogy az édesapámnak és apai ágon 1845-ig visszamenően az elődeimnek is.

Termékeim valódi szőrméből, szőrmés bőrből (pl.: bárány irha, nyúl, róka, nerc) készült egyedi, kézműves termékek. Minőségi alapanyagból készült munkáim több évtizedig gazdagíthatják viselőjük ruhatárát. Műhelyemben előszeretettel alkalmazom hagyományos technikákat az elkészítés és a tervezés fázisában is. A magyar népművészet motívumvilágából és az ősi, nomád népek viseleteiből szívesen merítek ihletet, hogy az egyszerűbb formákat is egyedivé tehessem. Mindemellett arra törekszem, hogy a mindennapokban is büszkén viselhető árut kínáljak az érdeklődőknek. 

Ha kíváncsi vagy családi vállalkozásom bővebb történetére kattins ide és olvasd el ezt a rólunk megjelent hvg cikket

kocsis gyula kezmuves szucsmester portrefoto arckep a muhelyben

Személyes bemutatkozás

Kocsis Gyula Kézműves Szűcsmester vagyok, a 16. kerületben élek feleségemmel és gyermekeimmel. Négy lánnyal és egy fiúval áldott meg a Jóisten. Ha tehetem, szabadidőmet a természetben töltöm, túrázom, kerékpározom. Sportként jógázom és kosárlabdázom. Hobbim a vadvízi horgászat de könyvel a kezemben is szívesen ücsörgök egy tó partján. Legboldogabb pillanataimat a családomban, és a hivatásomban találom meg. Szeretem, mikor egyedi, különleges alkotásaimat vásárlóim örömmel viselik. mesterségemet, házunk alsó részében kialakított műhelyben és üzlethelyiségben folytatom. 

Képek a külvárosi szűcsműhelyből

Nézd meg a rövid image filmet

Ismerd meg a Szűcsmester történetét, e rövid kisfilm keretén belül. 

Tradíció, szakértelem, érték, hitvallás, alázat, szeretet. Csak néhány szó, mely  megragadni igyekszik lényét az örökölt mesterségnek.

Melyekre termékeink megalkotásánál mindig törekszünk…

100% Minőség

Szűcsmesteri tudásom 1845 óta gyűjtött tapasztalatra épül, hiszen családomba a szűcsmesterség tudománya öröklődik. Hat éves koromban már édesapám körül sürgölődtem, később inas koromban testvéremmel (leginkább budapesti) tehetséges szűcsmesterekhez szegődtünk, rövidebb hoszabb időkre hogy a lehető legtöbb technikát, szakmai tudást, “titkot” összegyűjtsük. Szakmai elismeréseim, további bizonyíték lehet minőségi alkotásaimra, de véleményem szerint a legjobb, ha vásárlóim döntik el mit gondolnak minőséginek, így hogy termékeimet nyugodt szívvel válasszák, kipróbálják, minden munkámra garanciát vállalok.

100% Egyediség

Ahogyan a természetben nem nyílik két egyforma virág, úgy a valódi szőrme alapanyag sem lehet egyforma. Mindegyik kikészített szőrmének, irhának, bőrnek  más tulajdonsága van melyet a szakértő szem könnyen felmér. Az alapanyag tulajdonságaihoz (pl.:szőrvastagság, szőrrajzolat, szőrtömöttség stb.)szakszerűen igazodva alkotom meg kézműves termékeimet. Ezen felül csak saját mintáim, alapján készülnek el műveim, melyek közt egyaránt megtalálhatóak újdonságok, modern és klasszikus darabok, és igény szerint akár az egyénre szabott termékek is.

100% Természetes alapanyag

A valódi bőr, szőrme, írha természetes lélegző anyag, melynek viselése olyan kényelmet, életérzést nyújt amelyre semmilyen más ruházati alapanyag nem képes. Létezik természetes cserzésű szőrme, bőr és írha (pl.:orvosi báránybőr) mely annyira környezetbarát hogy a földbe ásva maximum egy év alatt telljesen lebomlik (komposztálható).

Az oldal sütiket használ, hogy minél könnyeben kezelhető, oldalt hozhassunk létre a látogatóknak.